Katten Gedragsdeskundige & Trimmer

De start van de cattery maakte dat ik alleen maar meer wilde leren over katten en zo kwam ik in contact met de Katten Academie waar ik eerst allerlei interessante workshops en vervolgens twee opleidingen ben gaan volgen om professioneel met katten bezig te kunnen zijn. 

 

Feline gedragstherapeut

 

In januari 2018 ben ik gestart met de opleiding tot Feline Gedragstherapeut (FGT) aan de Katten Academie (vanaf 1 april 2020 is de Katten Academie onderdeel van Prins, de Martin Gaus Academie). Het diploma voor professioneel katten gedragsdeskundige heb ik in juli 2021 behaald. Door de kennis die ik heb opgedaan tijdens deze opleiding kan ik de kittens die in mijn cattery geboren worden een nog betere start geven. Ook kan ik katten/kitten eigenaren helpen om het gedrag van hun katten en de kattentaal beter te leren begrijpen. Veel probleemgedrag ontstaat uit onwetendheid door de mens. Door je te verdiepen in de kattentaal, natuurlijk kattengedrag en de kat zijn noodzakelijke behoeften, kan een hoop probleemgevend gedrag voorkomen en/of opgelost worden. Probleemgedrag zoals wij dat als mensen vaak ervaren en noemen (onzindelijkheid/overmatig miauwen/agressie /krabben aan meubels etc.) is voor de kat vaak normaal (natuurlijk) gedrag in reactie op een situatie die voor het dier stress oplevert/onvoorspelbaar is of onnatuurlijk is. Ook een verkeerde/geringe huisvesting kan voor problemen zorgen.

 

Sinds ik afgestudeerd ben, ben ik onderdeel van het Gedragsadviesbureau van de Katten Academie. Wij zijn er voor alle katteneigenaren die vragen hebben over alles wat te maken heeft met katten en hun gedrag.

 

Het kan zijn dat je bepaald gedrag van de kat niet snapt en dit graag wil begrijpen. Het kan ook zijn dat je kat probleemgedrag vertoont en jij hier als eigenaar graag hulp bij wilt, of je wil wel eens weten wat je nou nog meer kan doen om het leven voor jouw kat zo katwaardig mogelijk te maken. Voor al deze punten en meer, kun je bij ons terecht!

 

Heb je een vraag over jouw katten, wil je advies over een bepaalde situatie of wil je graag begeleiding bij een bepaald probleem? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@kattenacademie.nl.

 

Katten trimmen

 

De interesse voor het trimmen van katten is ontstaan door het dagelijks verzorgen en onderhouden van onze eigen katten. Hierdoor heb ik ervoor gekozen om ook de opleiding Katten Trimmen te gaan volgen aan de Kattenacademie te Veenendaal. In oktober 2020 ben ik afgestudeerd als professioneel kattentrimmer en sindsdien werk ik één dag in de week als trimmer bij de Kattensalon, onderdeel van de Katten Academie in Veenendaal. Het is leuk om te zien dat iedere kat zijn eigen vachtverzorging nodig heeft en dat we in de Kattensalon zowel de kat als de eigenaar kunnen helpen.

 

Wil je graag een afspraak maken neem dan contact met ons op door te bellen naar 06-57610992 of stuur een mailtje naar info@kattenacademie.nl.