Cattery Beleid


Interesse in een kitten? Lees dit dan even…

 

Mocht je interesse hebben in een van onze kittens ontvangen wij graag een mailtje waarin je jouw gezinssituatie en eventuele andere huisdieren voorstelt. Ook vinden wij het fijn als je wat over jouw woon/werk (part/full-time) situatie verteld. Zo hebben wij een idee waar onze kittens terecht komen.

Wij vinden het uitermate belangrijk om een goed gevoel te hebben met potentiële, nieuwe families voor onze kleintjes.

Via internet wordt geen kitten verkocht. Wanneer je vragen of belangstelling voor een van onze kittens hebt, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Als de kittens 6 weken oud zijn mag je komen kennismaken en de kleintjes komen bewonderen. Wanneer je op visite komt, willen we je verzoeken niet meerdere cattery’s op dezelfde dag te bezoeken, om eventuele ziekteverspreiding te voorkomen.

Gedurende deze 6 weken kan je een optie op een kitten nemen. De kittens worden verkocht met een contract wat we bij de kennismaking samen zullen bespreken. Wanneer we beiden een goed gevoel hebben, zal het kitten definitief worden besproken. 

 

In de eerste plaats zijn onze kittens gezelschapsdieren en worden ze niet voor de fok verkocht. De kittens worden daarom met een  fokverbod verkocht (erkende cattery's uitgesloten wanneer dit duidelijk van te voren met ons is afgesproken) en dienen gecastreerd te worden als ze 6 maanden oud zijn. Wij zullen je vragen om het bewijs van castratie naar ons op te sturen.

 

Wanneer je een optie op een kitten of een van onze kleintjes besproken hebt, dan houden wij je regelmatig op de hoogte d.m.v. foto’s en berichtjes. Mocht er sprake zijn van enige twijfel kunnen zowel wij als fokker of jullie als koper de verkoop van het kitten terugtrekken tot op de dag van aflevering. Het kitten is en blijft tot de dag van de overdracht eigendom van Cattery My-O-My.

 

 

Onze kittens groeien op in onze woonkamer als onderdeel van ons gezin. Op deze manier wennen ze goed aan alle geluiden van het dagelijkse leven (stofzuiger, televisie etc.). Zo groeien ze op tot zeer sociale kittens.

Daarom vinden wij het belangrijk dat een kitten niet alléén geplaatst wordt in zijn nieuwe huisje maar dat er een speelkameraadje aanwezig is. Mensen die full time werken of die geen andere huisdieren hebben en maar één kitten willen zullen wij daarom adviseren om 2 kittens te adopteren.

 

Onze kittens mogen niet vrij buiten (op straat) lopen i.v.m. de vele gevaren die daar voor ze schuilt. Uiteraard is het fantastisch als ze naar buiten kunnen in een afgeschermde tuin, balkon of een ren.

 

De kittens zullen met 13-14 weken verhuizen, mits zij op het juiste gewicht zijn.

 

Onze kittens krijgen met de verhuizing mee, een:

– Mundikat stamboom

– Europees paspoort

– Kittenpakket (o.a. het voer waar zij aan gewend zijn en wat leuke speeltjes)

 

Als onze kittens verhuizen zijn ze:

– ingeënt

– gechipt

– parasieten vrij

 

Mocht je op een gegeven moment, om wat voor reden dan ook, niet meer voor jouw kat kunnen zorgen neem dan aub contact met ons op. Wij zullen er alles aan doen om de juiste oplossing te vinden voor jou en je kat. Wij zien niet graag dat een van onze katten op bijvoorbeeld Marktplaats aangeboden wordt.

 

Ook als onze kleintjes verhuisd zijn kan je altijd bij ons terecht voor vragen en/of advies.

Het welzijn van onze katten gaat boven alles!

 

Wij vinden het leuk om op de hoogte gehouden te worden van onze kittens :-)