Cattery Beleid


Als je interesse hebt in een kitten uit onze cattery, lees dit dan eerst!

 

Interesse in een kitten

Wij werken niet met een wachtlijst maar je kan wel aangeven dat je serieuze interesse hebt in een van onze toekomstige kittens en dat je graag op onze interesse lijst zou willen komen. Wanneer dit zo is ontvangen wij graag een uitgebreide mail met informatie over jou en jouw gezin.

Denk hierbij aan leeftijd, gezinssamenstelling, andere huisdieren, woonsituatie (huis met tuin/ appartement, ed) en werk (parttime/fulltime) en evt ervaringen die jullie met katten hebben. Wij horen graag wat jullie een kitten te bieden hebben. Daarnaast is het goed om te weten of je een voorkeur hebt voor een bepaalde kleur en/of geslacht. Wij willen graag een zo goed mogelijk beeld krijgen waar onze kittens eventueel terecht gaan komen.

 

Wij willen hierbij wel duidelijk aangeven dat de interesse lijst geen garantie biedt op het toewijzen van een kitten omdat er altijd meer aanvragen dan beschikbare kittens zijn. Wij zullen op basis van de beschikbare kittens een keuze maken uit de lijst en daarbij altijd kiezen voor het beste huisje en de juiste match voor het kitten en zijn toekomstige familie.

 

Via internet worden geen kittens verkocht!

 

Kennismaken

Wanneer de kittens 6/7 weken oud zijn mag je komen kennismaken en de kleintjes komen bewonderen. Als je op visite komt, vragen we je om niet meerdere cattery’s op dezelfde dag te bezoeken, om eventuele overdracht van ziektes te voorkomen.

Zodra we hebben kennisgemaakt en we er allebei een goed gevoel bij hebben, kun je een kitten definitief bespreken. Heb je een kitten besproken dan houden wij je regelmatig op de hoogte van de ontwikkeling van de kittens doormiddel van foto’s en berichtjes. Mocht er echter toch sprake zijn van enige twijfel kunnen zowel wij als fokker of jullie als koper de verkoop van het kitten terugtrekken tot op de dag van aflevering. Het kitten is én blijft tot de dag van de overdracht eigendom van Cattery My-O-My.

 

Voorwaarden

In de eerste plaats zijn onze kittens gezelschapsdieren en verkopen wij hoofdzakelijk aan liefhebbers. Mensen die 1 keer een nestje willen fokken, kunnen bij ons geen kitten kopen. Alle kittens worden voor vertrek gecastreerd.

 

Heb je een erkende cattery, dan kunnen we hier andere afspraken over maken. Voorwaarde is dat jouw fokbeleid en manier van werken aansluit bij dat van ons en dat het kitten geschikt is om mee te fokken. Niet ieder kitten is namelijk geschikt als fokdier. 

 

Alle kittens worden verkocht met een koopcontract wat we na de kennismaking samen zullen bespreken.  

 

Onze kittens groeien op in onze woonkamer als onderdeel van ons gezin. Op deze manier wennen ze aan alle geluiden van het dagelijkse leven (stofzuiger, televisie etc.) en groeien ze op tot zeer sociale kittens. Het heeft daarom onze voorkeur om een kitten te plaatsen bij mensen die al een andere kat hebben (niet bij een te oude kat want dan hebben ze vaak niet zoveel aan elkaar) of die van plan zijn twee kittens samen te nemen. Zeker als u een fulltime baan heeft, is het fijn wanneer de katten zich met elkaar kunnen vermaken en niet te veel alleen thuis zijn. De Brit is immers een sociale poes, die graag in gezelschap van mensen en/of soortgenoten verkeert.

 

Wij verkopen alleen kittens aan mensen die hun katten niet vrij buiten (op straat) laten lopen i.v.m. de vele gevaren die daar voor ze schuilen zoals bijvoorbeeld het verkeer en diefstal. Uiteraard is het heel fijn als katten naar buiten kunnen maar dan wel in een afgezette tuin, een afgeschermd balkon of een ren.

 

De verhuizing

De kittens mogen verhuizen wanneer ze ongeveer 15 weken oud zijn, een goed gewicht hebben en helemaal fit en gezond zijn. 

 

Wanneer onze kittens verhuizen krijgen ze mee:

– een Mundikat stamboom

– een Europees dierenpaspoort

– een Kittenpakket (o.a. het voer waar zij aan gewend zijn en wat leuke speeltjes)

 

Als onze kittens verhuizen zijn ze:

- gecastreerd

– volledig ingeënt

– gechipt met een registratiechip

– vrij van vlooien en wormen

 

Ook als onze kittens verhuisd zijn kun je altijd bij ons terecht voor advies en hulp. Wij vinden het belangrijk dat het met onze katten goed gaat en het welzijn van onze katten gaat boven alles!

 

Mocht je op een gegeven moment, om wat voor reden dan ook, niet meer voor jouw brit kunnen zorgen neem dan eerst contact met ons op. Wij zullen er alles aan doen om de juiste oplossing te vinden voor jou en jouw kat. Wij zien niet graag dat een van onze katten op bijvoorbeeld Marktplaats aangeboden wordt.

 

Wij vinden het leuk om op de hoogte gehouden te worden van onze kittens :-)